DESPRE MICROPLANTE
Microplantele
Microgreens – numele sub care sunt cunoscute microplantele pe plan internațional – sunt folosite atât pentru plating și decorațiuni gastronomice, cât și pentru aroma și aportul lor nutritiv deosebit.
Ce sunt?
Microplantele sunt o nouă categorie de legume sub forma unor plante tinere, comestibile, deja intrate în categoria de SUPERFOOD, datorită conținutului ridicat de substanțe benefice (minerale, vitamine, samd).
Vlăstarii (un alt nume sub care sunt cunoscute Microgreens) sunt plante aflate în primul stadiu de dezvoltare (tulpina și primele două frunze). Pe lângă concentrația mai mare de nutrienți, gustul și aroma sunt mult mai intense decât la plantele mature, ceea ce le face ideale pentru gastronomie.
Cum le cultivăm?
Toate microplantele și florile noastre sunt cultivate social responsabil. Acest lucru înseamnă că nu folosim nici pesticide, nici îngrășăminte chimice.
Plantele noastre sunt crescute în sol steril, conform standardelor de siguranță alimentară, astfel încât este exclusă orice contaminare.
Cum se folosesc?
Rețete pentru bucătăria de acasă
Preparate culinare în restaurante
Pentru mai multe detalii vă recomandăm să citiți
Secțiunea FAQ – Întrebări frecvente