TERMENI ȘI CONDIȚII

1. ELEMENTE DEFINITORII

Termenii și condițiile generale se vor aplica tuturor vânzărilor de bunuri de către FRESH MICROGREENS S.R.L prin intermediul magazinului virtual www.microgreens.ro către Cumpărător și pot fi modificate numai cu acordul expres al FRESH MICROGREENS S.R.L.

Folosirea acestui site, implică acceptarea termenilor și condiților prezentate mai jos. Pentru folosirea în cele mai bune condiții a site-ului, se recomandă citirea cu atenție a tuturor termenilor și condițiilor.

Site – reprezintă SITE-ul Internet aparținând FRESH MICROGREENS S.R.L care se află la adresa www.microgreens.ro, prin intermediul căruia UTILIZATORUL are acces la informații privind produsele oferite de către FRESH MICROGREENS S.R.L.

Cumpărător – persoană, firmă, companie sau altă entitate juridică ce emite o Comandă și care a acceptat TERMENII ȘI CONDIȚIILE prezentului SITE.

Vânzător – societatea comercială FRESH MICROGREENS S.R.L, având sediul social în Fânari 54, Comuna Gorgota, Județul Prahova, România, nr de înregistrare la Registrul Comerțului: J29/1176/2014, CUI 33535302.
Modalități de contact:
Telefoane (luni - vineri, între 9-17):
+40 764 469 680 / +40 729 315 479
Email (răspuns în maxim 48h lucrătoare):
office@microgreens.ro

Bunuri – orice produs inclusiv documentele menționate în Comandă, care urmează a fi furnizate de către Vânzător, Cumpărătorului.

Comanda – un document electronic ce intervine ca forma de comunicare între Vânzător și Cumpărător prin care Vânzătorul este de acord să livreze Bunurile și Cumpărătorul este de acord să primească aceste Bunuri și să facă plata acestora.

Contract – o Comandă confirmată de către Vânzător.

Specificații – toate specificațiile si/sau descrierile Bunurilor așa cum sunt precizate în Comandă.

Drepturi de proprietate Intelectuală (în cele ce urmează DPI) – toate drepturile imateriale cum ar fi know-how, dreptul de autor și drepturi în natura de autor, drepturile de bază de date, drepturi de proiectare, drepturi de model, patente, mărci înregistrate și înregistrări ale numelor de domenii pentru oricare din cele de mai sus.

 

 1. DOCUMENTE CONTRACTUALE

Prin lansarea unei comenzi electronice sau telefonice pe site-ul anterior menționat, Cumpărătorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care Vânzătorul își derulează operațiunile. Comanda va fi compusă din următoarele documente, în ordinea importanței:

Comanda (împreună cu mențiunile clare asupra datelor de livrare și facturare) și condițiile sale specifice.

Specificațiile Cumpărătorului (acolo unde este cazul)

Daca Vânzătorul confirmă comanda, acest lucru va implica o acceptare completă a termenilor Comenzii. Acceptarea comenzii de către Vânzător se consideră finalizată atunci când există o confirmare verbală (telefonică) sau electronică (e-mail) din partea Vânzătorului către Cumpărător, fără a necesita o confirmare de primire din partea acestuia.

Termenii și condițiile generale de vânzare vor sta la baza Contractului astfel încheiat, în completarea acestora fiind Certificatul de Garanție emis de către Vânzător sau un furnizor al acestuia.

 

 1. FACTURARE – plăți și livrare

Prețul, modalitatea de plată și termenul de plată sunt specificate în Comandă. 

Metoda de plata cu cardul prin PlatiOnline

Se poate efectua plata online cu cardul personal sau al firmei dumneavoastră, în condiții de siguranță deplină. Cardurile acceptate la plată sunt cele emise sub siglele VISA (Classic și Electron) și MASTERCARD (inclusiv Maestro, dacă au cod CVV2/CVC2). Nu este perceput niciun comision suplimentar pentru tranzacții. Procesarea datelor de card se face în mod exclusiv pe serverele PlatiOnline. Siguranța informațiilor dvs. este garantată de faptul că PlatiOnline nu stochează datele confidențiale ale cardului dvs, ci le trimite criptat pe o conexiune securizată către banca procesatoare. În acest fel informațiile dvs. sunt în siguranță. Indiferent de valuta pe care o aveți în cont, tranzacțiile se fac în lei, la cursul de schimb al băncii dumneavoastră.
Pentru plata cu cardul, tranzacția va apărea pe extrasul de cont cu numele microgreens.

Vânzătorul va emite către Cumpărător o factură sau un bon fiscal pentru Bunurile livrate, indiferent de metoda de plată aleasă, obligația Cumpărătorului fiind să furnizeze toate informațiile necesare emiterii facturii conform cu legislația în vigoare.

Prin solicitarea facturii, Cumpărătorul acceptă colectarea și prelucrarea datelor cu caracter personal necesare eliberării facturii. Pentru detalii privind prelucrarea și securitatea datelor personale vă rugăm să citiți capitolul 4. DATE PERSONALE și capitolul 5. SECURITATE DATELOR PERSONALE ȘI A INFORMAȚIILOR

Livrare – vânzătorul se obligă să expedieze Bunurile și Serviciile în sistem de curierat door-to-door către Cumpărător.

Livrarea produselor noastre se face prin curier rapid în 24 până la 48 de ore de la plasarea comenzii, în timpul zilelor lucrătoare din săptămână.

 • De Luni până Miercuri:
  • comenzile primite până în ora 12 vor fi livrate a doua zi
  • comenzile primite după ora 12 vor fi livrate peste aproximativ 48 ore
 • Joi:
  • comenzile primite până în ora 12 vor fi livrate a doua zi
  • comenzile primite după ora 12 vor fi livrate marți
 • Vineri, sâmbătă și duminică:
  • comenzile primite vor fi livrate marți

 

ESTE RESPONSABILITATEA CUMPĂRĂTORULUI DE A FI PREZENT PENTRU RECEPȚIA COMENZII ÎN ZIUA ANUNȚATĂ PENTRU LIVRARE!

 

Costurile livrării sunt calculate în funcție de locația unde se face livrarea și sunt menționate în paginile  „Coș”  și „Plasează Comanda” 

Transport – Ambalare- Vânzătorul se descarcă de riscurile și responsabilitatile asociate cu Bunurile în momentul predarii acestora către vânzătorul de curierat intern cu care Vânzătorul colaborează sau către reprezentantul Cumpărătorului.

Vânzătorul va asigura ambalarea corespunzătoare a Bunurilor și va asigura transmiterea documentelor însoțitoare.

Vânzătorul va efectua livrare Bunurilor pe teritoriul României.

 

 1. DATE PERSONALE

Informațiile utilizatorilor site-ului WWW. MICROGREENS.RO sunt confidențiale și vor putea fi folosite numai pentru comunicări comerciale cu partenerii acestuia. Orice informații specifice privitoare la situația și starea datelor personale colectate se pot obține contactându-ne online, la coordonatele cuprinse în prezentul site.

Pe site-ul WWW. MICROGREENS.RO, utilizatorul este responsabil pentru toate activitățile care survin prin accesarea contului și parolei personale. Vânzătorul FRESH MICROGREENS S.R.L nu poate fi făcut responsabil pentru erorile survenite în urma neglijenței utilizatorului privind securitatea și confidențialitatea contului și parolei sale.

Datele personale sunt colectate și utilizate pentru următoarele scopuri:

 1. Informarea prin newsletter, în urma abonării la sistemul de newsletter al site-ului. Se colectează și se utilizează adresa de email (obligatoriu) și numele (opțional)
 2. Indeplinirea obligațiilor contractuale pentru livrarea produselor comandate pe site. Se colectează prenume, nume, adresa de email, telefon, adresa poștală, codul poștal (date obligatorii) și CNP (opțional, pentru persoanele fizice care doresc factură).
 3. Comunicarea prin formularul de contact. Se colectează și se utilizează adresa de email și numele (date obligatorii).

Pentru a va putea livra produsele comandate sau pentru încasarea contravalorii lor, datele pot fi transmise către terți (ex. autorități, furnizori de IT, curieri, organizații de carduri, etc.), care au obligația legală sau contractuală de a va proteja datele.

Prelucrarea datelor cu caracter personal se face în conformitate cu Regulamentului European 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date.

 

 1. SECURITATE DATELOR PERSONALE ȘI A INFORMAȚIILOR

Datele personale introduse de către cumpărător vor fi folosite de Vânzător numai în scopul declarat al acestui site. Informațiile din formularul de comandă sunt necesare pentru a va trimite confirmarea comenzilor, livrarea produselor comandate, anunțarea promoțiilor în curs etc., în nici un caz nu vor fi furnizate unei terțe părți, cu excepția cazurilor prevăzute de lege (autorități publice) sau pentru îndeplinirea obligațiilor contractuale (livrarea produselor prin curier, încasările cu cardul sau prin transfer bancar).

Vânzătorul garantează confidențialitatea anumitor informații. Aceste date sunt accesibile doar pentru personalul autorizat al Societății. Fiecare utilizator are dreptul de a vedea numai propriile sale date personale pe care le-a introdus.

Site-ul WWW.MICROGREENS.RO foloseste măsuri de securitate împotriva pierderii, alterării sau folosirii greșite a informațiilor care se află în controlul Societății. În cazul pierderii de informații cauzate de “bug”-uri sau erori ale softului cu care este conceput și găzduit site-ului WWW. MICROGREENS.RO, Vânzătorul nu-și asumă nici o responsabilitate.

Conform Regulamentului European 2016/679, aveți următoarele drepturi: dreptul de acces la date, dreptul de rectificare a datelor (ex. când sunt incomplete), dreptul de ștergere a datelor (ex. cand prelucrarea nu a fost legală), dreptul la restricționarea datelor, dreptul la portabilitatea datelor (ex. cand doriți să le transmiteți altui operator), dreptul de a obiecta, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale automatizate, dreptul de a va adresa Autorității Naționale pentru Supravegherea Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, dreptul de a retrage oricând consimțământul de marketing direct.

Pentru exercitarea drepturilor menționate mai sus, puteți adresa o cerere scrisă, datată și semnată către SC Fresh Microgreens SRL la adresa: sat Fanari, str. Principală, nr. 54, Comuna Gorgota, Jud. Prahova, cod postal 107277, sau pe email la office@microgreens.ro, respectiv apeland la numarul +40736474804 – unde cererea dvs. va fi preluată de Victor Potra, DPO (Data Protection Officer)

 

 1. DECLINAREA RESPONSABILITĂȚII

Imaginile sunt prezentate pe site cu titlu de exemplu, iar produsele livrate, pot diferi de imagini în orice mod datorită diferențelor inerente care pot să apară între poze și realitate.

FRESH MICROGREENS S.R.L își rezervă dreptul să completeze și să modifice orice informație de pe SITE.

FRESH MICROGREENS S.R.L nu răspunde pentru prejudiciile create ca urmare a nefuncționării Site-ului .

Valoarea maximă a obligațiilor Societății față de orice cumpărător în cazul nelivrării sau livrării necorespunzatoare este valoarea sumelor încasate de Societate de la cumpărătorul respectiv.

 

 1. GARANȚIILE ȘI DISPONIBILITATEA PRODUSELOR

Produsele cumpărate prin intermediul site-ului MICROGREENS.RO beneficiază de garanția obișnuită a fiecărui produs în parte, cu respectarea condiților de garanție conforme legislației în vigoare

FRESH MICROGREENS S.R.L nu garantează disponibilitatea în stoc a produselor afișate, în următoarele cazuri: stocul inițial pus la dispoziție s-a epuizat sau se constata ca produsul comandat prezintă un defect, motiv pentru care vânzătorul va avea dreptul de a nu livra parțial sau integral o anumită comandă și se obligă să anunțe cumpărătorul în cel mai scurt timp despre situația apărută.

În cazul în care preturile sau alte detalii referitoare la produse au fost afișate gresit, inclusiv din cauza faptului ca au fost introduse greșit în baza de date, FRESH MICROGREENS S.R.L își alocă dreptul de a anula livrarea respectivului produs și de a anunța cumpărătorul în cel mai scurt timp despre eroarea apăruta, dacă livrarea nu s-a efectuat încă.

 

 1. FRAUDĂ

ORICE ÎNCERCARE DE A ACCESA DATELE PERSONALE ALE ALTUI UTILIZATOR SAU DE A MODIFICA CONȚINUTUL SITE-ULUI WWW.MICROGREENS.RO, SAU DE A AFECTA PERFORMANȚELE SERVERULUI PE CARE RULEAZA SITE-UL WWW.MICROGREENS.RO VA FI CONSIDERATĂ O TENTATIVĂ DE FRAUDARE A SITE-ULUI WWW.MICROGREENS.RO ȘI VA DUCE LA ÎNCEPERE DE CERCETARE PENALĂ ÎMPOTRIVA ACELUIA SAU ACELORA CARE A(U) ÎNCERCAT ACEST FAPT.

 

 1. DREPTURI DE AUTOR (COPYRIGHT)

Întregul conținut al site-ului WWW.MICROGREENS.RO, incluzând, enumerativ, dar nu limitativ, imagini, texte, butoane, programe, scripturi și orice alte date, este proprietatea FRESH MICROGREENS S.R.L și este protejat conform Legii drepturilor de autor și legilor privind dreptul de proprietate intelectuală și industrială. Folosirea fără acordul scris a FRESH MICROGREENS S.R.L a oricăror elemente enumerate mai sus se pedepsește conform legilor in vigoare.

Pentru raportarea problemelor legate de drepturile de proprietate intelectuală vă rugăm să ne contactați în scris, la adresa de email: office@microgreens.ro.

 

 1. LITIGII

Orice litigiu apărut între Cumpărători și Societate va fi rezolvată prin cale amiabilă. În cazul în care nu s-a reușit stingerea conflictului pe cale amiabilă, competența revine instanțelor de judecată române din raza teritorială a FRESH MICROGREENS.S.R.L.

 

 1. FORȚĂ MAJORĂ

Nici una din părți nu va fi răspunzătoare pentru neexecutarea obligațiilor sale contractuale, dacă o astfel de neexecutare este datorată unui eveniment de forță majoră. Forța majoră este evenimentul imprevizibil, în afara controlului părților și care nu poate fi evitat.

 

 1. RETURNAREA PRODUSELOR

Consumatorul poate solicita returnarea produselor în următoarele situații:

 • Produsul ce nu este conform cu specificațiile de pe site. Dacă produsul comandat se dovedește a nu fi conform cu specificațiile din oferta noastră, Consumatorul poate solicita returnarea acestuia pentru înlocuire sau rambursarea integrală a contravalorii. Dacă se agreează înlocuirea cu un produs de o valoare mai mare, va plăti diferența, respectiv dacă valoarea este mai mică, va primi o rambursare parțială până la valoarea produsului înlocuitor. Costurile de retur și de transport pentru produsul înlocuitor, dacă este cazul, sunt suportate de FRESH MICROGREENS. S.R.L.
 • Produse ce au fost livrate greșit: livrarea altor produse decat cele solicitate trebuie semnalată imediat, iar Consumatorul va refuza recepția. Consumatorul poate solicita returnarea acestuia pentru înlocuire, iar dacă produsul nu mai este pe stoc, poate opta pentru înlocuire sau rambursarea integrală a contravalorii. Dacă se agreează înlocuirea cu un produs de o valoare mai mare, va plăti diferența, respectiv dacă valoarea este mai mică, va primi o rambursare parțială până la valoarea produsului înlocuitor. Costurile de retur și de transport pentru produsul înlocuitor, dacă este cazul, sunt suportate de FRESH MICROGREENS S.R.L.

Nu acceptăm returnarea produselor care sunt conforme comenzii și specificațiilor de pe site. Aceste produse sunt perisabile și nu mai pot fi valorificate dupa retur.

Va rugăm sa ne informați în cazul în care ați efectuat un retur. Contravaloarea mărfii returnate va fi restituită in 14 de zile de la momentul primirii acestei informații. În cazul în care nu primim acesta informație banii vă vor fi returnaţi in 14 de zile din momentul preluării produselor returnate.

Va rugăm sa respectați termenul prevăzut pentru înapoierea mărfii. Contravaloarea mărfii returnate va fi restituită prin transfer bancar. Noua marfă comandată va fi expediată cu plata ramburs.

Va rugăm sa păstrați dovada de expediere a coletului returnat pâna la încheierea procesului de analizare a eventualei reclamații, iar în cazul mărfii returnate pâna la momentul rambursării banilor.

Dacă dumneavoastră doriți sa returnați un colet trebuie să o faceți prin intermediul unei firme de curierat, Taxa de curier vă va fi returnată, doar în următoarele condiții: dacă produsul primit este degradat, are un defect sau nu este produsul comandat de dumneavoastră. În cazul în care produsul nu satisface așteptările dumneavoastră aceasta taxă nu vă va fi returnată.

 

 NOTĂ: În orice situație de returnare a produselor, acestea trebuie să fie în aceeași stare, în cutia originală, cu etichetele intacte și împreună cu toate documentele care l-au insoțit (factura etc.). În momentul efectuării unei comenzi on line pe site, Cumpărătorul declară că a luat cunoștință și este întru totul de acord cu cele menționate mai sus. Acceptarea acestor termeni și condiții dă naștere unui veritabil contract între părti, făcând aplicare clauzelor Codului Civil și Comercial.

 

Acești Termeni și Condiții se aplică la cumărăturile efectuate în magazinul online Microgreens.ro.