FAQ – Întrebări frecvente

Dragi prieteni, am alcătuit o listă cu întrebările cel mai des primite de la voi, la care am încercat să răspundem cât mai bine și mai complet. Pentru a vedea răspunsul, dați click pe întrebare.

În cazul în care aveți sugestii, nu ezitați să ne scrieți pe email la adresa office@microgreens.ro sau să ne contactați pe pagina de Facebook – www.facebook.com/MicrogreensRomania

Ce sunt microplantele (Microgreens)?

Microgreens Mix Green SaladMicroplantele (Microgreens) sunt o nouă categorie de legume sub forma unor plante tinere, comestibile, deja intrate în categoria de SUPERFOOD, datorită conținutului ridicat de substanțe benefice (minerale, vitamine, samd).

Vlăstarii (un alt nume sub care sunt cunoscute Microgreens) sunt plante aflate în primul stadiu de dezvoltare (tulpina și primele două frunze). Pe lângă concentrația mai mare de nutrienți, gustul și aroma sunt mult mai intense decât la plantele mature, ceea ce le face ideale pentru gastronomie.

Cum se folosesc?

Nutriție MicroplanteMicroplantele sunt livrate în ghivecelul în care au crescut.
Pentru a le folosi trebuie să le tăiați de la jumătatea tulpinii și să le spălați bine cu apă rece!


Înainte de tăiere, microplantele pot fi păstrate mai multe zile la temperatura indicată pe website la fiecare produs.
Microplantele pot fi utilizate în nutriție și diete detox (citește articole aici) sau în bucătăria de acasă (vezi rețete aici).
Le vei găsi și în preparatele restaurantelor cu un Chef bun (creații culinare aici).

Microplantele sunt diferite de germeni?

Da, diferența este esențială, atât în privința proprietăților nutritive și a gustului, cât și a riscurilor asociate consumului. Puteți citi un articol detaliat aici: MICROPLANTELE NU SUNT GERMENI!

Există o doză maximă sau riscuri asociate consumului?

Studiile realizate nu au relevat contraindicații sau doze maxime. În funcție de ceea ce vă place, puteți consuma oricâte microplante, în limita confortului personal. Este suficient să respectați aceleași reguli ca la consumul de legume. De exemplu, dacă aveți un stomac sensibil s-ar putea ca un exces de ridiche sau muștar să vă creeze un oarecare disconfort. Pe de altă parte, după ce vă obișnuiți cu o microplantă, de exemplu mazărea sau broccoli, puteți crește progresiv consumul. Nu există riscuri cunoscute de natură medicală.

Cum cumpăr?

Puteți comanda de pe website, telefonic, pe pagina de Facebook a companiei, sau puteți cumpăra direct din magazinele partenere.
Pentru detalii citiți acest articol: CUM ÎMI CUMPĂR ȘI EU MICROGREENS?

În ce restaurante pot găsi preparate cu Microgreens?

Puteți găsi câteva dintre restaurantele care folosesc Microgreens aici: RESTAURANTE VERZI
Puteți vedea și câteva creații culinare aici: PORTOFOLIU CULINAR

Există beneficii pentru sănătate dacă consum microplante?

Apar din ce în ce mai multe studii care susțin ideea că microplantele pot fi benefice pentru sănătate. Numeroși nutriționiști au început să le introducă în dietele lor și adesea sunt folosite în cure de detoxifiere. Pentru a afla mai multe vă invităm să vizitați secțiunea de NUTRIȚIE