Salată spring
Preparatul de mai jos a fost realizat de Chef Cristian Șerb în cadrul atelierului Chefs & Microgreens.
Concept: O salată ușoară, perfectă pentru diete, cu un aport mare de vitamine și minerale.
Salata
- 1 morcov – tăiat fâșii subțiri cu peeler-ul
- 1 sparanghel – tăiat la fel
- 1 castravete fabio – tăiat la fel
- 1 ciupercă champignon medie – se taie feliuțe
- 2 roșii cherry – tăiate în 4
- salată mixtă (eisberg, baby spanac, frisse)
- alune de pădure – zdrobite (nu pisate)
- microplante
- mazăre – 4-5 fire
- baby corn– 4-5 fire
- sfeclă– 10 fire
- măcriș roșu– 10 fire
- flori comestibile, trifolio
Se aranjează în farfurie după inspirație
Dressing
- 50 ml ulei de măsline
- 50 ml ulei de floarea soarelui
- 1 linguriță de muștar dijon (cu boabe)
- 1 linguriță muștar fin (clasic)
- 1 cățel de usturoi
- 1 linguriță de oțet balsamic
Toate ingredientele se pun la blender până se obține un amestec uniform, cremos.
Decor cu chipsuri de muștar.