Salată spring

Preparatul de mai jos a fost realizat de Chef Cristian Șerb în cadrul atelierului Chefs & Microgreens.

Concept: O salată ușoară, perfectă pentru diete, cu un aport mare de vitamine și minerale.

Salata

  • 1 morcov – tăiat fâșii subțiri cu peeler-ul
  • 1 sparanghel – tăiat la fel
  • 1 castravete fabio – tăiat la fel
  • 1 ciupercă champignon medie – se taie feliuțe
  • 2 roșii cherry – tăiate în 4
  • salată mixtă (eisberg, baby spanac, frisse)
  • alune de pădure – zdrobite (nu pisate)
  • microplante

Se aranjează în farfurie după inspirație

Dressing

  • 50 ml ulei de măsline
  • 50 ml ulei de floarea soarelui
  • 1 linguriță de muștar dijon (cu boabe)
  • 1 linguriță muștar fin (clasic)
  • 1 cățel de usturoi
  • 1 linguriță de oțet balsamic

Toate ingredientele se pun la blender până se obține un amestec uniform, cremos.

Decor cu chipsuri de muștar.