Salată cu pepene roșu, camembert grill și microplante – Chef Alex Cîrțu

Preparatul de mai jos a fost realizat de Chef Alexandru Cîrțu în cadrul atelierului Chefs & Microgreens.

Rețetă de salată cu pepene roșu, camembert grill și microplante

Ingrediente:

Pentru salată:

  • Pepene roșu – 1 felie
  • Camembert – 125 G
  • Mangold – 1 frunză
  • Ruccola – 10 g
  • Microplante de mazăre – 2 g
  • Microplante de năut – 2 g
  • Microplante de ridiche – 2 g
  • Valeriana – 8 g
  • Busuioc proaspăt – 6-7 frunze
  • Crutoane / crackers –  10 g
  • Afine – 10 g
  • Coacăze roșii –  10 g
  • Ceapă roșie – ½ ceapa roșie (mică)
  • Muguri de pin – 10 g
  • Varza kale – 2 frunze (20 g)
  • Coaja rasă de la ½ lime
  • Spray ulei de măsline – 2 pulverizări

 

Pentru pesto:

  • Ulei de măsline – 100 ml
  • Microplante de busuioc – ½ caserolă
  • Muguri de  pin –  5 g
  • Sare – după gust

 

Pentru dressing:

  • Ulei de măsline – 100 ml
  • Pară – 1/4 buc
  • Crema de oțet balsamic – 10 ml
  • Muștar cu miere – 1 linguriță
  • Chimion – 0,5 g
  • Curcuma – 0,5 g

 

Mod de preparare:

  • Începe cu pesto-ul: baga toate ingredientele într-un blender sau într-un mojar si blendează-le / zdrobește-le;
  • Taie pepenele cuburi și scoate-le sâmburii;
  • Taie mangold-ul și varza kale fâșii;
  • Crestează camembert-ul și unge-l cu pesto pe toate părțile;
  • Pune-l pe hârtie de copt și introdu-l în cuptor la 190 de grade până se rumenește;
  • Taie ceapa inele subțiri;
  • Prăjește mugurii de pin;
  • Rade coaja de lime;
  • Așează camembert-ul copt în mijlocul platoului, iar pe lângă acesta adaugă cuburile de pepene, afinele și coacăzele roșii;
  • Printre ele adaugă frunzele și microplantele: mangold, varza kale, ruccola, valeriana, busuiocul, microplante de mazăre, ridiche și năut;
  • Presară coaja rasa de lămâie deasupra;
  • Adaugă inelele de ceapă și mugurii de pin;
  • Spray-ează deasupra puțin ulei de măsline;
  • Blendează împreună toate ingredientele pentru dressing;
  • Pune dressing-ul pe toata salata și servește cu crackers sau crutoane.