Salată cu pepene roșu, camembert grill și microplante – Chef Alex Cîrțu
Preparatul de mai jos a fost realizat de Chef Alexandru Cîrțu în cadrul atelierului Chefs & Microgreens.
Rețetă de salată cu pepene roșu, camembert grill și microplante
Ingrediente:
Pentru salată:
- Pepene roșu – 1 felie
- Camembert – 125 G
- Mangold – 1 frunză
- Ruccola – 10 g
- Microplante de mazăre – 2 g
- Microplante de năut – 2 g
- Microplante de ridiche – 2 g
- Valeriana – 8 g
- Busuioc proaspăt – 6-7 frunze
- Crutoane / crackers – 10 g
- Afine – 10 g
- Coacăze roșii – 10 g
- Ceapă roșie – ½ ceapa roșie (mică)
- Muguri de pin – 10 g
- Varza kale – 2 frunze (20 g)
- Coaja rasă de la ½ lime
- Spray ulei de măsline – 2 pulverizări
Pentru pesto:
- Ulei de măsline – 100 ml
- Microplante de busuioc – ½ caserolă
- Muguri de pin – 5 g
- Sare – după gust
Pentru dressing:
- Ulei de măsline – 100 ml
- Pară – 1/4 buc
- Crema de oțet balsamic – 10 ml
- Muștar cu miere – 1 linguriță
- Chimion – 0,5 g
- Curcuma – 0,5 g
Mod de preparare:
- Începe cu pesto-ul: baga toate ingredientele într-un blender sau într-un mojar si blendează-le / zdrobește-le;
- Taie pepenele cuburi și scoate-le sâmburii;
- Taie mangold-ul și varza kale fâșii;
- Crestează camembert-ul și unge-l cu pesto pe toate părțile;
- Pune-l pe hârtie de copt și introdu-l în cuptor la 190 de grade până se rumenește;
- Taie ceapa inele subțiri;
- Prăjește mugurii de pin;
- Rade coaja de lime;
- Așează camembert-ul copt în mijlocul platoului, iar pe lângă acesta adaugă cuburile de pepene, afinele și coacăzele roșii;
- Printre ele adaugă frunzele și microplantele: mangold, varza kale, ruccola, valeriana, busuiocul, microplante de mazăre, ridiche și năut;
- Presară coaja rasa de lămâie deasupra;
- Adaugă inelele de ceapă și mugurii de pin;
- Spray-ează deasupra puțin ulei de măsline;
- Blendează împreună toate ingredientele pentru dressing;
- Pune dressing-ul pe toata salata și servește cu crackers sau crutoane.