Protein boost salad - Chef Mihai Irimia

Preparatul de mai jos a fost realizat de Chef Mihai Irimia în cadrul atelierului Chefs & Microgreens.

Am hotărât să începem publicarea preparatelor cu o rețetă mai simplă, ușor de realizat și în bucătăria de acasă.

Concept: o salată plină de proteine, exclusiv din ingrediente vegetale, care poate înlocui foarte bine o friptură. Aport ridicat de minerale și vitamine, datorită adaosului de microplante.

Ideal pentru cei care urmează să facă efort fizic (fitness etc.) și au nevoie de un aport ridicat de proteine, dar nu vor să se îngreuneze cu o masă cu ingrediente de origine animală.

 

Rețeta de salată – Protein Boost Salad

Ingrediente

Pentru 4 porții

  • 200 g linte verde
  • 200 g fasole verde păstăi
  • 50 g cubulețe de roșii
  • 40 g măsline negre tăiate fin
  • 6 g usturoi (2-3 căței)
  • 35 g ceapă roșie
  • 1/2 ceapă albă de mărime medie
  • 1 morcov
  • 20 ml ulei de măsline
  • 5 ml suc de lămâie
  • sare, piper – după gust
  • microplante – ridiche roșie, năut, floarea soarelui, coriandru (dacă agreați, aroma de coriandru e foarte puternică)
    Mix dedicat de microplante aici: Protein Salad Mix

Preparare

Lintea verde se pune la fiert cu o jumătate de ceapă albă sau galbenă și un morcov. Se lasă să fiarbă 20 de min. Testați dacă e bine fiartă cu o lingură. Se scurge și se răcește sub jet de apă rece. Morcovul și jumătatea de ceapă fierte nu se folosesc la salată.

Alegeți o fasole verde fragedă. Curățați-o. Puneți la fiert apă cu sare (30 g / litru). Fasolea se aruncă în oală când apa dă în clocot. Se lasă 7-8 min să fiarbă. Verificați dacă s-a fiert cu o lingură. O scoateți, o scurgeți și o răciți în apă cu gheață. Astfel fasolea își va păstra consistența și aroma.

Se taie o roșie medie în cubulețe. Măslinele se curăță de sâmburi și se toacă fin (eventual în semi-rondele). Ceapa roșie și cățeii de usturoi se taie, de asemenea, fin.

Tăiați cam o treime din firele din ghivecelele cu ridiche roșie, năut, floarea soarelui. Restul microplantelor pot fi păstrate așa cum sunt, plantate în ghivecel, la frigider, până la 7 zile și puteți să le folosiți la alte preparate.

Coriandrul se va pune într-o cantitate mai mică, deoarece este foarte aromat. Dacă vă place, tăiați și spălați 5-6 fire.

Se iau toate ingredientele (fasole, linte, cubulețe de roșie, măsline, ceapă roșie, usturoi, microplante) și se amestecă cu grijă, astfel încât fasolea să nu se sfărâme. Asezonați cu uleiul de măsline, sucul de lămâie, sare și piper.

Formați cele patru porții folosind forme pentru salată. Ornați cu câteva fire de microplante.

Chef Mihai Irimia a folosit pentru decorare microplante de mazăre, năut, baby corn și nasturtium.