Pateuri sănătoase pentru sandwich-uri rapide
Patru tipuri de pateuri din ingrediente exclusiv vegetale, care pot fi folosite pentru realizarea rapidă a unor Sandwich-uri sănătoase.
Rețetele de mai jos au fost elaborate și testate pentru voi de Floriana Gabriela Secui.
Dacă doriți să aflați mai multe despre Floriana, vă recomandăm blogul ei – dolce far verde.
Pateu de linte verde
Ingrediente
- 100g linte verde
- Jumătate linguriţă turmeric
- Sare neiodată după gust
- O lingură ulei măsline extravirgin
Preparare
Se spală bine şi se fierbe lintea timp de 20 -30 minute. O parte linte la două părţi apă. Când a scăzut apa, stingem focul şi adăugăm sarea şi turmericul şi punem capacul. Le lăsăm câteva minute pentru a se încorpora bine aromele între ele. Apoi după ce s-a răcit puţin lintea, adăugăm uleiul şi amestecăm bine. În câteva minute avem gata sandwich-ul cu pateu din linte!
Pateu de sfeclă roșie
Ingrediente
- O sfeclă roşie
- O lingură ulei măsline extravirgin
- Sare neiodată după gust
- Jumătate lămâie
- Opţional, dacă dorim să fie puţin iute putem adaugă vlăstari de ridiche roşie
Preparare
Spălăm şi fierbem sfecla. Apoi o curăţăm de coajă, o tăiem bucăţele şi o punem într-un blender sau robot de bucătărie. Adăugăm uleiul, lămâia şi sarea şi amestecăm bine până se transformă într-o textură uşor cremoasă! Cremozitatea depinde foarte mult de capacitatea blenderului!
Pateu de avocado
Ingrediente
- Un avocado
- Sare după gust
- O linguriţă ulei măsline extravirgin
Preparare
Tăiem şi curăţăm de coajă avocado-ul. Îl punem în robotul de bucătărie împreună cu sarea şi uleiul şi… „vrum-vrum” până devine o pastă cremoasă, gata de întins pe pâine!
Pateu de linte neagră
Ingrediente
- 100g linte neagră
- O lingură ulei măsline
- Sare neiodată după gust
- Cimbru şi busuioc uscat
Preparare
Se spală şi se fierbe lintea timp de 20 -30 minute. O parte linte la două părţi apă. Când a scăzut apa, stingem focul şi adăugăm sarea şi condimentele. Le lăsăm câteva minute pentru a se amesteca bine aromele între ele. Apoi, după ce s-a răcit puţin lintea, adăugăm uleiul şi amestecăm bine.