Pateuri sănătoase pentru sandwich-uri rapide

Patru tipuri de pateuri din ingrediente exclusiv vegetale, care pot fi folosite pentru realizarea rapidă a unor Sandwich-uri sănătoase.

Rețetele de mai jos au fost elaborate și testate pentru voi de Floriana Gabriela Secui.
Dacă doriți să aflați mai multe despre Floriana, vă recomandăm blogul ei – dolce far verde.

Pateu de linte verde

Ingrediente

  • 100g linte verde
  • Jumătate linguriţă turmeric
  • Sare neiodată după gust
  • O lingură ulei măsline extravirgin

Preparare

Se spală bine şi se fierbe lintea timp de 20 -30 minute. O parte linte la două părţi apă. Când a scăzut apa, stingem focul şi adăugăm sarea şi turmericul şi punem capacul. Le lăsăm câteva minute pentru a se încorpora bine aromele între ele. Apoi după ce s-a răcit puţin lintea, adăugăm uleiul şi amestecăm bine. În câteva minute avem gata sandwich-ul cu pateu din linte!

 

Pateu de sfeclă roșie

Ingrediente

  • O sfeclă roşie
  • O lingură ulei măsline extravirgin
  • Sare neiodată după gust
  • Jumătate lămâie
  • Opţional, dacă dorim să fie puţin iute putem adaugă vlăstari de ridiche roşie

Preparare

Spălăm şi fierbem sfecla. Apoi o curăţăm de coajă, o tăiem bucăţele şi o punem într-un blender sau robot de bucătărie. Adăugăm uleiul, lămâia şi sarea şi amestecăm bine până se transformă într-o textură uşor cremoasă! Cremozitatea depinde foarte mult de capacitatea blenderului!

 

Pateu de avocado

Ingrediente

  • Un avocado
  • Sare după gust
  • O linguriţă ulei măsline extravirgin

Preparare

Tăiem şi curăţăm de coajă avocado-ul. Îl punem în robotul de bucătărie împreună cu sarea şi uleiul şi… „vrum-vrum” până devine o pastă cremoasă, gata de întins pe pâine!

 

Pateu de linte neagră

Ingrediente

  • 100g linte neagră
  • O lingură ulei măsline
  • Sare neiodată după gust
  • Cimbru şi busuioc uscat 

Preparare

Se spală şi se fierbe lintea timp de 20 -30 minute. O parte linte la două părţi apă. Când a scăzut apa, stingem focul şi adăugăm sarea şi condimentele. Le lăsăm câteva minute pentru a se amesteca bine aromele între ele. Apoi, după ce s-a răcit puţin lintea, adăugăm uleiul şi amestecăm bine.