Pateu de leurdă cu perilla verde

Rețeta de mai jos a fost elaborată și testată pentru voi de Floriana Gabriela Secui. Dacă doriți să aflați mai multe despre Floriana, vă recomandăm blogul ei – dolce far verde.

Puteți citi un articol interesant despre proprietățile benefice pentru sănătate ale microplantelor de Perilla aici:
 Sfatul Nutriționistului – Perilla

Ne aflăm în sezonul leurdei (usturoiul ursului) și sigur după perioada iernii vom dori să introducem cât mai multe plante verzi în alimentația noastră. Organismul nostru simte nevoia de o detoxifiere! În același timp parcă totuși ne-am plictisit de aceleași dresing-uri banale pe deasupra salatelor noastre. Venim în ajutorul vostru cu o super idee ușor de preparat, dar cu un gust minunat!

Pateul de leurdă are un gust destul de intens de usturoi – ușor înțepător, dar care poate fi domolit cu ajutorul microplantelor de Perilla  care aduc o savoare ușor mentolată dressingului.

 

Rețeta de Pateu de leurdă cu microplante de Perilla verde

Ingrediente

  • 150g caju hidratat în prealabil

  • 20 de frunze leurdă

  • 1 caserolă microgreens Perilla verde

  • 1 lingură mare ulei de măsline presat la rece

  • un sfert de lămâie

  • sare neiodată după gust

  • un strop de apă pentru omogenizare

Preparare

Tăiem microplantele de Perilla mai sus de jumătatea tulpinii și le spălăm bine cu apă rece.

Introducem toate ingredientele menționate în robotul de bucătărie și amestecăm până se transformă într-o pastă de cremozitate consistentă.

Surpriză, asta e tot, pateul e gata!

Putem servi pateul de leurdă fie direct cu salata, fie peste câteva felii de pâine integrală. Salatele pot fi asezonate și cu alte microplante de exemplu floarea soareluimăcrișmuștar!