Ouă umplute cu microgreens de chives și floarea soarelui

Ouă umplute cu microplante, un deliciu de gusturi și arome. Este un preparat simplu și rapid, gustos și sănătos care poate fi servit ca aperitiv sau ca mic dejun.

Ingrediente pentru două persoane

4 ouă
2 caserole de microplante de floarea soarelui
2 caserole de microplante de chives
1 caserolă de microplante de ridiche roșie
2 linguri de ulei de floarea soarelui
sare
piper
1 linguriță de muștar dulce

Preparare

Se fierb ouăle timp de 8 minute, apoi se decojesc. După ce sunt decojite, ouăle se taie pe jumătate și cu ajutorul unei lingurițe se scobește gălbenușul care se va pune deoparte într-un castronel.

În castronelul în care ați pus gălbenușul de la cele 4 ouă se adaugă o linguriță de muștar, sare și piper după gust apoi se freacă compoziția cu o furculiță adăugând treptat cele 2 linguri de ulei, ca la maioneză, obținându-se astfel o pastă omogenă. În compoziția obținută se adaugă cele 2 caserole de microplante de chives și o caserolă de microplante de floarea soarelui, spălate şi tăiate mărunt în prealabil, apoi se încorporează microplantele cu o lingură amestecând ușor în compoziție. Umplutura pentru ouă este gata.

Se iau ouăle tăiate pe jumătate și cu ajutorul unei lingurițe le umplem cu compoziția obținută apoi le așezăm pe farfurie și adăugăm microplante de ridiche roșie pentru un gust fresh și ușor picant, care se va potrivi de minune cu acest preparat.

Poftă bună!