Microgreens în atelierul lui Adi Hădean

Fiecare vlăstar dintr-o microplantă înglobează un întreg univers de vitamine, minerale și alte substanțe benefice pentru sănătate. Ne bucurăm ori de câte ori produsele noastre ajung la rândul lor în universuri de gusturi care li se potrivesc. Așa este și bucătăria lui Adi Hădean, unde ne-a invitat alături de microplantele noastre să gătim împreună, să testăm câteva combinații noi și mai ales să degustăm.

Microgreens sunt o prezență obișnuită în bucătăria lui Adi, le folosește frecvent pentru a îmbogăți gustul și aspectul final al preparatelor sale. Știm deja că Adi duce mai departe echilibrul său ardelenesc în farfuriile sale și este preocupat să scoată atâta gust cât trebuie din fiecare ingredient, inclusiv din microplantele și florile noastre comestibile.

 „Cel mai tare mă interesează gustul mâncării și la el mă gândesc atunci când compun o farfurie. Încerc să mențin un echilibru plăcut în gust și aromă. Nu-s adeptul unor gusturi deranjant de puternice, dar nici cele exagerat de subtile nu mă conving mereu. Microplantele mă ajută să mențin acest echilibru, le folosesc în cantități bine dozate pentru gustul care completează mâncarea mea, dar și pentru plating”, ne-a explicat chef Adi Hădean.

 Noi suntem complet de acord – gustul și aroma microplantelor sunt mult mai intense decât la plantele mature și pot fi folosite atât pentru decor, cât și ca ingredient pentru o varietate de preparate, însă cu măsură.

Cele două preparate cu care ne-a provocat Adi Hădean au fost Paste Carbonara și Curry Thai Style.

Coriandru, sfeclă roșie, mazăre sau ridiche roșie au fost plantele folosite pentru rețetele testate, dar puteți încerca și altele, trebuie doar să vă folosiți imaginația culinară! Noi am urmărit atent fiecare etapă de realizare și, la final, ne-am ocupat de cea mai complicată parte: mâncatul, că n-a fost simplu să ne oprim.

Poftă bună și vouă dacă v-am făcut cumva, din întâmplare, chef de gătit!