Iarbă de grâu - detoxifiere și terapie naturistă

Iarba de grâu – scurt istoric

Iarba de grâu (grâul verde) este cunoscută și folosită pentru calitățile sale remarcabile de circa 5000 de ani. Proprietățile sale miraculoase erau cunoscute de toate popoarele Antichității, iarba de grâu fiind menționată chiar și în Manuscrisele de la Marea Moartă.

Renumele său a fost reînviat în anii ’60 de Institutul de Sănătate Hipocrat din Florida, SUA, care, în urma unor cercetări, a confirmat proprietățile miraculoase ale grâului verde, dar mai ales ale sucului obținut din acesta, pe baza căruia au fost elaborate terapii în cadrul institutului.

Sucul de iarbă de grâu: proprietăți nutritive

Sucul de iarbă de grâu este una dintre cele mai bogate surse naturale de vitamina A, dar și de E și C și conține multe dintre mineralele ce se găsesc în natură. Conținutul în vitamine al grâului verde este într-adevăr remarcabil; iarba de grâu are de 2 ori mai multă vitamina A decât morcovii și de 2 ori mai multă vitamina C decât portocalele.

Sucul de iarbă de grâu este bogat în calciu, fosfor, fier, potasiu, sulf, sodiu, cobalt și zinc. Cercetări recente arată că iarba de grâu conține, de asemenea, tot spectrul vitaminei B.

Sucul din grâu verde conține o proteină completă, iar cantitatea mare de clorofilă îi oferă proprietăți de detoxifiere remarcabile, ajutând la purificarea ficatului, la curățirea fluxului sanguin, la o digestie corespunzătoare, precum și la echilibrarea glicemiei.

Sucul de iarbă de grâu este o sursă foarte bogată de proteine și furnizează organismului toți aminoacizii esențiali, precum și doze terapeutice de vitamine, minerale, antioxidanți, enzime și alte substanțe nutritive vitale.

Dar importantă nu e doar bogăția de substanțe vitale prezente în acest suc, ci mai ales concentrația acestora: 60 ml de suc de iarbă de grâu echivalează în substanțe nutritive cu circa 2,5 kg de legume verzi organice proaspete (spanac, de exemplu).

Indicații terapeutice

Așa cum am menționat, sucul de iarbă de grâu este un puternic detoxifiant al ficatului și al sângelui, el ajutând organismul în lupta sa pentru neutralizarea toxinelor, pentru protecția împotriva radiațiilor și pentru curățarea organelor și a țesuturilor de metale grele. Enzimele din acest suc au proprietăți antitumorale, ajutând la protecția împotriva carcinogenilor. Fiind o hrană vie, sucul de iarbă de grâu stimulează sistemul imunitar. Acest suc împărățește absolut în lumea hranei vii; studiile arată că, imediat după ingerarea sa, crește nivelul de oxigen din sânge – vital pentru vindecarea multor boli.

Datorită acestor multiple proprietăți, sucul de iarbă de grâu este indicat în numeroase afecțiuni, iar gama indicațiilor sale terapeutice este foarte largă:

  • Imunizare
  • Oxigenarea sângelui
  • Curățarea ficatului
  • Combaterea anemiei și a asteniei
  • Alcalinizarea organismului
  • Reglarea glicemiei
  • Combaterea rahitismului
  • Adjuvant în tratamentul cancerului
  • Sănătatea părului și a pielii
  • Reglarea colesterolului
  • Reglarea tensiunii arteriale
  • Tratamentul tulburărilor nervoase, al infecțiilor vaginale, constipației