Hummus cu măcriș și leurdă
Sfatul Nutriționistului – Măcrișul roșu
Rețeta de Hummus cu măcriș roșu și leurdă
Ingrediente
- 250g năut
- 1 casoletă microplante măcriş roşu
- 15 fire de leurdă
- 2 linguri tahini (sos susan)
- 1 lingură ulei măsline
- sucul de la jumătate lămâie
- 1 linguriţă chimion pudră
- sare neiodată după gust
Preparare
1. Trebuie să hidratăm năutul timp de 12 -14 ore. Dacă îl hidratăm acesta se va umfla şi va fierbe mult mai uşor. După ce l-am lăsat la înmuiat – îl punem la fiert în apă călduţă. Acesta va fierbe cam în aproximativ 2 ore. Pentru a verifica dacă este fiert – îl încercăm cu o furculiţă – dacă aceasta intră uşor în boaba de năut, înseamnă că este ok. Schimbaţi apa în timpul fierberii cel puţin 1 dată, pentru a mai înlătura din acidul fitic din coaja năutului, care creează balonare.
2. Lăsăm năutul fiert la răcit, apoi îl introducem în robotul de bucătărie alături de sucul de lămâie, uleiul şi puţină apă proaspătă. Eu am adăugat cam 50 ml apă plată. Procesăm până devine o pastă. Apoi adăugăm sarea, chimionul, microplantele din caserola de măcriş roşu şi leurda tăiată mărunt. Procesăm din nou până ce ajunge la consistenta unei paste cremoase!
Hummusul este gata de servit! Noi l-am decorat cu flori comestibile şi câteva fire de ridiche roşie şi măcriş roşu.