Despre nutriție, cu un specialist certificat Stanford University

Sunt peste 100 de afecțiuni autoimune, iar unii dintre factorii care ar putea participa la declanșarea acestora sunt:

- disbioza intestinală (un microbiom alterat);
- deficiențe nutriționale menținute pe termen lung;
- fungi, bacterii, paraziți;
- administrarea prelungită, repetitivă, de antibiotice;
- intoleranțe sau alergii;
- stresul oxidativ și multe altele;
Protocoalele autoimune pe care le realizez se bazează pe o nutriție de precizie, cu efect antiinflamator, abordare studiată și în cadrul Stanford University School of Medicine. Iar o nutriție pe afecțiuni autoimune se bazează pe un consum de alimente ce oferă corpului un boost de minerale, vitamine, antioxidanți și fibre. Toate cele enumerate mai sus, cât și simptomatologia unei afecțiuni pot fi inversate, într-un anumit procentaj, prin modularea sistemului imunitar consumând și micro-plante, vlăstari.

Introducerea acestora în alimentație poate fi sub forma unor salate generoase, smoothies sau sucuri verzi pline de clorofilă – cum este sucul din iarba de grâu denumit și “sângele verde”- care ajută în detoxifierea și obținerea remisiei mult dorite, cu condiția ca acestea să nu fie preparate termic, pentru a nu-și pierde valorile nutriționale. Chiar dacă folosim un storcător, acesta trebuie să fie cu presare la rece, pe bază de melc.

Cum să nu îți dorești să le consumi, când micro-planta de varză roșie are o concentrație de 6 ori mai mare de vitamina C – antioxidant- decât varza matură și de până la 69 de ori mai multă vitamina K, sintetizată apoi de organismul nostru în vitamina K2 – necesară pentru sistemul osos, circulator și nu numai?

Sau ce spui de vlăstarii, micro-plantele de broccoli care produc un compus numit sulforafan, care țintește celulele canceroase de sân – și nu numai – sulforafanul fiind cel mai puternic inductor natural al enzimei de fază 2 cunoscut, acesta este unul dintre sistemele de detoxifiere ale ficatului nostru, iar impactul benefic al acestuia se folosește și în cazurile de prezență crescută a bacteriilor patogene cum este Helicobacter pylori.

Potențialul micro - plantelor  este nemărginit, iar legumele și plantele mature, din păcate, nu ne ajută suficient de mult în reversarea unei boli, deoarece atât solul în care cresc, cât și utilizarea pesticidelor le scad beneficiile.

 

Astfel, fie ca ești suferind/ă de o afecțiune sau mai multe sau îți place prevenția,

adaugă zilnic în alimentația ta 1 cană de micro-plante sau vlăstari de pe www.microgreens.ro, sursă sigură – fără pesticide sau semințe modificate genetic. Totul este realizabil, doar să îți dorești!

Zile cu speranțe,

Oana Botez - Specialist nutriție holistică autoimună cu certificare USA School of Medicine & AFPA International

Institute of Complementary Therapists cu aviz de liberă practică - Ordinul Practicienilor de Medicină Complementară

 

https://www.facebook.com/SpecialistNutritieHolisticaAutoimun