Cură cu suc de iarbă de grâu
Cura cu suc de iarbă de grâu
În primele zile se consumă o linguriță de suc, după care doza se mărește treptat, ajungându-se la 50-100 ml pe zi.
Cantitatea zilnică se consumă în două reprize (sau trei, dacă este mai mare de 50 ml), de preferat pe stomacul gol.
Cura cu suc de iarbă de grâu nu are o restricție de durată, ea putând fi urmată toată viața.
Iarba de grâu proaspăt stoarsă se află la maximum de eficacitate imediat după stoarcere și se va oxida rapid, astfel că cel mai bine este să folosiți sucul în maximum 15 minute după preparare.
Cu toate acestea, înainte de a fi stoarsă, iarba de grâu proaspătă poate fi păstrată până la 7 – 10 zile în frigider sau în recipiente etanșe.
Cum obținem sucul de iarbă de grâu?
Pentru obținerea a 50 ml de suc, sunt necesare două mâini de iarbă de grâu, de 14-16 cm lungime.
Sucul de iarbă de grâu se obține ușor cu ajutorul storcătoarelor de ierburi de pe piață, a căror gamă este destul de variată – de la cele manuale la cele electrice profesionale; prețul pornește de pe la 300 lei și poate ajunge și la peste 2000 lei. Este important să folosiți aparatul potrivit; cele prin centrifugare, de exemplu, nu sunt bune pentru producerea sucului de iarbă de grâu, în vreme ce cele cu masticare/presare – de preferat cu ax melcat sunt cele mai bune. În cel mai rău caz, se poate folosi mașina de tocat carne.
Dacă nu dispuneți de nici un fel de aparatură pentru obținerea sucului, puteți mesteca iarba de grâu până când simțiți că nu mai are sevă, după care obligatoriu o aruncați.
Important de reținut
- Iarba de grâu e greu de digerat, așa că de preferat este sucul. Nu consumați pulpa rezultată după stoarcere!
-
Efecte secundare.
Sucul de iarbă de grâu are un gust pregnant și este puternic detoxifiant, astfel că la primele administrări pot apărea senzații de greață și alte efecte secundare neplăcute (amețeli, dureri de cap etc.), asociate cu procesul de detoxifiere. Pentru a diminua aceste efecte, puteți dilua sucul cu puțină apă și puteți bea puțin suc de lămâie (acesta se poate amesteca direct cu sucul de iarbă de grâu). - Nu uitați să vă consultați în prealabil cu medicul dvs. curant, înainte de a începe orice fel de cură!
- Sucul de iarbă de grâu se va păstra ceva mai mult timp prin congelare, dar nu va fi nici pe departe atât de eficient din punct de vedere nutritiv, sucul congelat cuprinzând doar o mică parte din beneficiile vitale ale sucului proaspăt de grâu verde.
- Iarba de grâu este prezentă pe piață și sub formă de pulbere. Pulberea de iarbă de grâu – obținută din iarbă de grâu uscată și pulverizată – e bună, dar nu este atât de eficientă ca sucul proaspăt. Gradul ei de eficiență se ridică la doar 20 % din eficiența sucului proaspăt de iarbă de grâu, consumat în 15 minute de la preparare.
- Cultivarea grâului verde la domiciliu este dificilă, laborioasă și cronofagă. În plus, iarba de grâu poate putrezi, râncezi, se poate contamina etc. Mai mult, solul trebuie să fie de o calitate superioară, atent și profesionist supravegheată! Așadar, preferabil este să apelați la profesioniști care se ocupă cu cultivarea ierbii de grâu.