Armonia pământului - Chef Cristian Dumitru

Preparatul de mai jos a fost conceput și realizat de Chef Cristian Dumitru pentru atelierul Chefs & Microgreens

Main Course Dish – Vrăbioara de vită cu legume de diferite texturi

Vrăbioara de vită – sous vide cu piure de mazăre, piure de porumb, edamame boabe, morcovi, floare de dovlecel, gălbiori, pleurotus roz, dovleac deshidratat, pământ comestibil, microplante de mazăre, microplante de porumb și flori comestibile.

Introducere:

Experții culinari din întreaga lume au căzut de acord asupra faptului că percepția noastră asupra gustului se află în creier în momentul în care neuronii responsabili pentru gust sunt declanșați.
Acesta este motivul pentru care, de cele mai multe ori, gustul delicios sau umami (cum este recunoscut) ne trezește și anumite amintiri care sunt legate de trăirile noastre.

Denumire preparat : „Armonia Pământului”

Este un preparat apărut din dorința de a combina o mică parte din ingredientele pământului într-o armonie perfectă de gusturi, diverse  texturi, o explozie de arome și mirosuri care să-ți poată trezi diferite amintiri plăcute. Acest preparat este menit să vă ducă cu gândul la copilărie, la grădina bunicilor sau la o plimbare prin pădure, de exemplu.

Utilizarea și utilitatea microplantelor:

Pentru dish-ul meu am ales să fac un piure de mazăre,  pe care, pentru a obține un gust proaspăt și o aromă intensă de mazăre tânără, l-am îmbogățit cu lăstari de mazăre.
Așadar,  pe lângă nutrienții pe care îi au în forma lor raw (informații nutriționale aici) lăstarii m-au ajutat la desăvârșirea preparatului meu printr-un gust puternic și proaspăt, printr-o culoare de un verde intens și, nu în ultimul rând, au păstrat un aspect natural în farfurie.
Piureul de porumb a fost și el “potențat” de microplantele de porumb “yellow popcorn” pentru a obține o aromă proaspătă și un gust intens de porumb baby. În plan secund, yellow popcorn-ul a dat un plus de culoare și volum, aducând totodată armonia pe care o căutam în preparatul meu.

Am ales să închei preparatul meu într-o notă elegantă, proaspătă și rafinată în același timp, desăvârșindu-l cu petale de panseluțe comestibile, de culoare portocalie, care să ne ducă cu gândul la razele soarelui care încălzesc zilnic Terra!

Chef Cristian Dumitru