Termeni și condiții

1 .ELEMENTE DEFINITORII

Termenii si conditiile generale se vor aplica tuturor vanzarilor de bunuri de catre FRESH MICROGREENS S.R.L prin intermediul magazinului virtual www.microgreens.ro catre Cumparator si pot fi modificate numai cu acordul expres al FRESH MICROGREENS S.R.L.

Folosirea acestui site, implica acceptarea termenilor si conditilor prezentate mai jos. Pentru folosirea in cele mai bune conditii a site-ului, se recomanda citirea cu atentie a tuturor termenilor si conditiilor.

Site – reprezinta SITE-ul Internet apartinand FRESH MICROGREENS S.R.L care se afla la adresa www.microgreens.ro, prin intermediul caruia UTILIZATORUL are acces la informatii privind produsele oferite de catre FRESH MICROGREENS S.R.L.

Cumparator – persoana, firma, companie sau alta entitate juridica ce emite o Comanda si care a acceptat TERMENII SI CONDITIILE prezentului SITE.

Vanzator – societatea comerciala FRESH MICROGREENS S.R.L, avand sediul social în Fânari 54, Comuna Gorgota, Județul Prahova, România, nr de inregistrare la Registrul Comertului: J29/1176/2014, CUI 33535302.

Bunuri – orice produs inclusiv documentele mentionate in Comanda, care urmeaza a fi furnizate de catre Vanzator, Cumparatorului.

Comanda – un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Cumparator prin care Vanzatorul este de acord sa livreze Bunurile si Cumparatorul este de acord sa primeasca aceste Bunuri si sa faca plata acestora.

Contract – o Comanda confirmata de catre Vanzator.

Specificatii – toate specificatiile si/sau descrierile Bunurilor asa cum sunt precizate in Comanda.

Drepturi de proprietate Intelectuala (in cele ce urmeaza DPI) – toate drepturile imateriale cum ar fi know-how, dreptul de autor si drepturi in natura de autor, drepturile de baza de date, drepturi de proiectare, drepturi de model, patente, marci inregistrate si inregistrari ale numelor de domenii pentru oricare din cele de mai sus.

 

2. DOCUMENTE CONTRACTUALE

Prin lansarea unei comenzi electronice sau telefonice pe site-ul anterior mentionat, Cumparatorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care Vanzatorul isi deruleaza operatiunile. Comanda va fi compusa din urmatoarele documente, in ordinea importantei:

Comanda (impreuna cu mentiunile clare asupra datelor de livrare si facturare) si conditiile sale specifice

Specificatiile Cumparatorului (acolo unde este cazul)

Daca Vanzatorul confirma comanda, acest lucru va implica o acceptare completa a termenilor Comenzii. Acceptarea comenzii de catre Vanzator se considera finalizata atunci cand exista o confirmare verbala (telefonica) sau electronica (e-mail) din partea Vanzatorului catre Cumparator, fara a necesita o confirmare de primire din partea acestuia.

Termenii si conditiile generale de vanzare vor sta la baza Contractului astfel incheiat, in completarea acestora fiind Certificatul de Garantie emis de catre Vanzator sau un furnizor al acestuia.

 

3. FACTURARE – plati si livrare

Pretul, modalitatea de plata si termenul de plata sunt specificate in Comanda. Vanzatorul va emite catre Cumparator o factura sau un bon fiscal pentru Bunurile livrate, obligatia Cumparatorului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare.

Prin solicitarea facturii, Cumpărătorul acceptă colectarea și prelucrarea datelor cu caracter personal necesare eliberării facturii. Pentru detalii privind prelucrarea si securitatea datelor personale vă rugăm să citiți capitolul 4. DATE PERSONALE si capitolul 5. SECURITATE DATELOR PERSONALE SI A INFORMATIILOR

Livrare – vanzatorul se obliga sa expedieze Bunurile si Serviciile in sistem de curierat door-to-door catre Cumparator.

Livrarea produselor noastre se face prin curier rapid în 24 până la 48 de ore de la plasarea comenzii, în timpul zilelor lucrătoare din săptămână.

 • De luni până miercuri:
  • comenzile primite până în ora 14 vor fi livrate a doua zi
  • comenzile primite după ora 14 vor fi livrate peste aproximativ 48 ore
 • Joi:
  • comenzile primite până în ora 14 vor fi livrate a doua zi
  • comenzile primite după ora 14 vor fi livrate marți
 • Vineri, sâmbătă și duminică:
  • comenzile primite vor fi livrate marți

ESTE RESPONSABILITATEA CUMPARATORULUI DE A FI PREZENT PENTRU RECEPTIA COMENZII IN ZIUA ANUNTATA PENTRU LIVRARE!

Costurile livrării sunt calculate în funcție de locația unde se face livrarea și sunt menționate în paginile  „Coș” ( https://microgreens.ro/publi/cos/ ) și „Plasează Comanda” ( https://microgreens.ro/publi/finalizare-comanda/ )

Transport – Ambalare- Vanzatorul se descarca de riscurile si responsabilitatile asociate cu Bunurile in momentul predarii acestora catre vanzatorul de curierat intern cu care Vanzatorul colaboreaza sau catre reprezentantul Cumparatorului.

Vanzatorul va asigura ambalarea corespunzatoare a Bunurilor si va asigura transmiterea documentelor insotitoare.

Vanzatorul va efectua livrare Bunurilor pe teritoriul Romaniei.

 

4. DATE PERSONALE

Informatiile utilizatorilor site-ului WWW. MICROGREENS.RO sunt confidentiale si vor putea fi folosite numai pentru comunicari comerciale cu partenerii acestuia. Orice informatii specifice privitoare la situatia si starea datelor personale colectate se pot obtine contactandu-ne online, la coordonatele cuprinse in prezentul site.

Pe site-ul WWW. MICROGREENS.RO, utilizatorul este responsabil pentru toate activitatile care survin prin accesarea contului si parolei personale. Vanzatorul FRESH MICROGREENS S.R.L nu poate fi facut responsabil pentru erorile survenite in urma neglijentei utilizatorului privind securitatea si confidentialitatea contului si parolei sale.

Datele personale sunt colectate si utilizate pentru următoarele scopuri:

a. Informarea prin newsletter, în urma abonării la sistemul de newsletter al site-ului. Se colectează și se utilizează adresa de email (obligatoriu) și numele (opțional)

b. Indeplinirea obligațiilor contractuale pentru livrarea produselor comandate pe site. Se colectează prenume, nume, adresa de email, telefon, adresa poștală, codul poștal (date obligatorii) și CNP (opțional, pentru persoanele fizice care doresc factură).

c. Comunicarea prin formularul de contact. Se colectează și se utilizează adresa de email  și numele (date obligatorii).

Pentru a va putea livra produsele comandate sau pentru încasarea contravalorii lor, datele pot fi transmise catre terti (ex. autoritati, furnizori de IT, curieri, organizatii de carduri, etc.), care au obligatia legala sau contractuala de a va proteja datele.

Prelucrarea datelor cu caracter personal se face in conformitate cu Regulamentului European 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.

 

5. SECURITATE DATELOR PERSONALE SI A INFORMATIILOR

Datele personale introduse de catre cumparator vor fi folosite de Vanzator numai in scopul declarat al acestui site. Informatiile din formularul de comanda sunt necesare pentru a va trimite confirmarea comenzilor, livrarea produselor comandate, anuntarea promotiilor in curs etc., in nici un caz nu vor fi furnizate unei terte parti, cu exceptia cazurilor prevazute de lege (autorități publice) sau pentru îndeplinirea obligațiilor contractuale (livrarea produselor prin curier, încasările cu cardul sau prin trasfer bancar).

Vanzatorul garanteaza confidentialitatea anumitor informatii. Aceste date sunt accesibile doar pentru personalul autorizat al Societatii. Fiecare utilizator are dreptul de a vedea numai propriile sale date personale pe care le-a introdus.

Site-ul WWW.MICROGREENS.RO foloseste masuri de securitate impotriva pierderii, alterarii sau folosirii gresite a informatiilor care se afla in controlul Societatii. In cazul pierderii de informatii cauzate de “bug”-uri sau erori ale softului cu care este conceput si gazduit site-ului WWW. MICROGREENS.RO, Vanzatorul nu-si asuma nici o responsabilitate.

Conform Regulamentului European 2016/679, aveti urmatoarele drepturi: dreptul de acces la date, dreptul de rectificare a datelor (ex. cand sunt incomplete), dreptul de stergere a datelor (ex. cand prelucrarea nu a fost legala), dreptul la restrictionarea datelor, dreptul la portabilitatea datelor (ex. cand doriti sa le transmiteti altui operator), dreptul de a obiecta, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale automatizate, dreptul de a va adresa Autoritatii Nationale pentru Supravegherea Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal, dreptul de a retrage oricand consimtamantul de marketing direct.

Pentru exercitarea drepturilor mentionate mai sus, puteti adresa o cerere scrisa, datata si semnata catre SC Fresh Microgreens SRL la adresa: sat Fanari, str. Principala. nr. 54, Comuna Gorgota, Jud. Prahova, cod postal 107277, sau pe email la office@microgreens.ro, respectiv apeland la numarul +40736474804 – unde cererea dvs. va fi preluată de Victor Potra, DPO (Data Protection Officer)

 

6. DECLINAREA RESPONSABILITATII

Imaginile sunt prezentate pe site cu titlu de exemplu, iar produsele livrate, pot diferi de imagini in orice mod datorita diferentelor inerente care pot sa apara intre poze si realitate

FRESH MICROGREENS S.R.L isi rezerva dreptul sa completeze si sa modifice orice informatie de pe SITE.

FRESH MICROGREENS S.R.L nu raspunde pentru prejudiciile create ca urmare a nefunctionarii Site-ului .

Valoarea maxima a obligatiilor Societatii fata de orice cumparator in cazul nelivrarii sau livrarii necorespunzatoare este valoarea sumelor incasate de Societate de la cumparatorul respectiv.

 

7. GARANTIILE SI DISPONIBILITATEA PRODUSELOR

Produsele cumparate prin intermediul site-ului MICROGREENS.RO beneficieaza de garantia obisnuita a fiecarui produs in parte, cu respectarea conditilor de garantie conforme legislatiei in vigoare

FRESH MICROGREENS S.R.L nu garanteaza disponibilitatea in stoc a produselor afisate, in urmatoarele cazuri: stocul initial pus la dispozitie s-a epuizat sau se constata ca produsul comandat prezinta un defect, motiv pentru care vanzatorul va avea dreptul de a nu livra partial sau integral o anumita comanda si se obliga sa anunte cumparatorul in cel mai scurt timp despre situatia aparuta.

In cazul in care preturile sau alte detalii referitoare la produse au fost afisate gresit, inclusiv din cauza faptului ca au fost introduse gresit in baza de date, FRESH MICROGREENS S.R.L isi aloca dreptul de a anula livrarea respectivului produs si de a anunta cumparatorul in cel mai scurt timp despre eroarea aparuta, daca livrarea nu s-a efectuat inca.

 

8. FRAUDA

ORICE INCERCARE DE A ACCESA DATELE PERSONALE ALE ALTUI UTILIZATOR SAU DE A MODIFICA CONTINUTUL SITE-ULUI WWW.MICROGREENS.RO, SAU DE A AFECTA PERFORMANTELE SERVERULUI PE CARE RULEAZA SITE-UL WWW.MICROGREENS.RO VA FI CONSIDERATA O TENTATIVA DE FRAUDARE A SITE-ULUI WWW.MICROGREENS.RO SI VA DUCE LA INCEPERE DE CERCETARE PENALA IMPOTRIVA ACELUIA SAU ACELORA CARE A(U) INCERCAT ACEST FAPT.

 

9. DREPTURI DE AUTOR (COPYRIGHT)

Intregul continut al site-ului WWW.MICROGREENS.RO, incluzand, enumerativ, dar nu limitativ, imagini, texte, butoane, programe, scripturi si orice alte date, este proprietatea FRESH MICROGREENS S.R.L si este protejat conform Legii drepturilor de autor si legilor privind dreptul de proprietate intelectuala si industriala. Folosirea fara acordul scris a FRESH MICROGREENS S.R.L a oricaror elemente enumerate mai sus se pedepseste conform legilor in vigoare.

Pentru raportarea problemelor legate de drepturile de proprietate intelectuala va rugam sa ne contactati, in scris, la adresa de email: office@microgreens.ro.

 

10. LITIGII

Orice litigiu aparut intre Cumparatori si Societate va fi rezolvata prin cale amiabila. In cazul in care nu s-a reusit stingerea conflictului pe cale amiabila, competenta revine instantelor de judecata romane din raza teritoriala a FRESH MICROGREENS.S.R.L.

 

11. FORTA MAJORA

Nici una din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare este datorata unui eveniment de forta majora. Forta majora este evenimentul imprevizibil, in afara controlului partilor si care nu poate fi evitat.

 

12. RETURNAREA PRODUSELOR

Consumatorul poate solicita returnarea produselor in urmatoarele situatii:

Produsul ce nu este conform cu specificatiile de pe site. Daca produsul comandat se dovedeste a nu fi conform cu specificatiile din oferta noastra, Consumatorul poate solicita returnarea acestuia pentru inlocuire sau rambursarea integrala a contravalorii. Daca se agreeaza inlocuirea cu un produs de o valoare mai mare, va plati diferenta, respectiv daca valoarea este mai mica, va primi o rambursare partiala pana la valoarea produsului inlocuitor. Costurile de retur si de transport pentru produsul inlocuitor, daca este cazul, sunt suportate de FRESH MICROGREENS. S.R.L.

Produse ce au fost livrate gresit: livrarea altor produse decat cele solicitate trebuie semnalata imediat, iar Consumatorul va refuza receptia. Consumatorul poate solicita returnarea acestuia pentru inlocuire, iar daca produsul nu mai este pe stoc, poate opta pentru inlocuire sau rambursarea integrala a contravalorii. Daca se agreeaza inlocuirea cu un produs de o valoare mai mare, va plati diferenta, respectiv daca valoarea este mai mica, va primi o rambursare partiala pana la valoarea produsului inlocuitor. Costurile de retur si de transport pentru produsul inlocuitor, daca este cazul, sunt suportate de FRESH MICROGREENS S.R.L.

Va rugam sa ne informaţi in cazul in care aţi efectuat un retur. Contravaloarea marfii returnate va fi restituita in 14 de zile de la momentul primirii acestei informaţii. in cazul in care nu primim acesta informaţie banii va vor fi returnaţi in 14 de zile din momentul preluarii produselor returnate.

Va rugam sa respectati termenul prevazut pentru inapoierea marfii. Contravaloarea marfii returnate va fi restituita prin transfer bancar. Noua marfa comandata va fi expediata cu plata ramburs.

Va rugam sa pastraţi dovada de expediere a coletului returnat pâna la incheierea procesului de analizare a eventualei reclamaţii, iar in cazul marfii returnate pâna la momentul rambursarii banilor.

Daca dumneavoastra doriti sa returnati un colet trebuie sa o faceti prin intermediul unei firme de curierat, Taxa de curier va va fi returnata, doar in urmatoarele conditii: daca produsul primit este degradat, are un defect sau nu este produsul comandat de dumneavoastra. in cazul in care produsul nu satisface asteptarile dumneavoastra aceasta taxa nu va va fi returnata.

 

 

NOTA: In orice situatie de returnare a produselor, acestea trebuie sa fie in aceeasi stare, in cutia originala, cu etichetele intacte si impreuna cu toate documentele care l-au insotit (factura etc.). In momentul efectuarii unei comenzi on line pe site, Cumparatorul declara ca a luat cunostinta si este intru totul de acord cu cele mentionate mai sus. Acceptarea acestor termeni si conditii da nastere unui veritabil contract intre parti, facand aplicare clauzelor Codului Civil si Comercial.

 

Acesti Termeni si Conditii se aplica la cumparaturile efectuate in magazinul online Microgreens.ro