11
iun.

Sfatul Nutriționistului – Floarea soarelui

5 comentarii

  • Victor Potra () Reply ·

   Bună ziua. Încă nu au fost realizate analize nutriționale complete la microplante – precum la celelalte alimente. Studiile existente acoperă anumite aspecte, în funcție de interesul cercetătorilor.
   Microgreens România are în plan să realizeze asemenea analize de laborator în viitorul apropiat.
   Orientativ, puteți vedea compoziția nutrițională la planta matură, de obicei la microplante e aceeași, doar că densitatea nutrienților este mai ridicată.
   Există însă și diferențe, de exemplu carbohidrații sunt mult reduși la microplante pentru ca sunt consumați în procesul de germinare și de dezvoltare cotiledonală.
   Sperăm ca în curând să putem pune la dispoziția publicului un tabel exact, măcar pentru cele mai nutritive 10 microplante.
   Vă mulțumim pentru interes.

 • Cecilia Cimpan () Reply ·

  In timpul sarcinii exista vreo contraindicatie in ceea ce priveste consumul se vlastari si germeni? Este vreo plantuta interzisa? Am inteles ca sucul de iarba verde ar fi contraindicat! Multumesc

  • Victor Potra () Reply ·

   Bună ziua. Singura specie de care știm că este contraindicată este Nasturtium. Nasturtium este un regulator natural al ciclului menstrual și poate provoca probleme în prima parte a sarcinii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.