Rețetă de salată cu pepene roșu, camembert grill și microplante
Ingrediente:
Pentru salată:
Pentru pesto:
Pentru dressing:
- Ulei de măsline – 100 ml
- Pară – 1/4 buc
- Crema de oțet balsamic – 10 ml
- Muștar cu miere – 1 linguriță
- Chimion – 0,5 g
- Curcuma – 0,5 g
Mod de preparare:
- Începe cu pesto-ul: baga toate ingredientele într-un blender sau într-un mojar si blendează-le / zdrobește-le;
- Taie pepenele cuburi și scoate-le sâmburii;
- Taie mangold-ul și varza kale fâșii;
- Crestează camembert-ul și unge-l cu pesto pe toate părțile;
- Pune-l pe hârtie de copt și introdu-l în cuptor la 190 de grade până se rumenește;
- Taie ceapa inele subțiri;
- Prăjește mugurii de pin;
- Rade coaja de lime;
- Așează camembert-ul copt în mijlocul platoului, iar pe lângă acesta adaugă cuburile de pepene, afinele și coacăzele roșii;
- Printre ele adaugă frunzele și microplantele: mangold, varza kale, ruccola, valeriana, busuiocul, microplante de mazăre, ridiche și năut;
- Presară coaja rasa de lămâie deasupra;
- Adaugă inelele de ceapă și mugurii de pin;
- Spray-ează deasupra puțin ulei de măsline;
- Blendează împreună toate ingredientele pentru dressing;
- Pune dressing-ul pe toata salata și servește cu crackers sau crutoane.
Arata delicios in imagini si sigur nu oricine poate sa prepare asa ceva, multumesc pentru reteta!