Detox, un cuvânt care își face loc în conștiința românilor

Acum mai bine de o săptămână partajam pe Facebook evenimentul „Detox prin puterea vlăstarilor și a probioticelor”, întrunire la care urma să participăm și noi.

Unul dintre comentarii mi-a atras atenția că DETOX este un cuvânt care nu există în DEX. Perfect adevărat. Termenul echivalent înregistrat este detoxificare. Detox este o prescurtare specifică limbii engleze. Totuși eu voi prefera în continuare DETOX, și voi explica de ce.

Dincolo de faptul că este un cuvânt nou în limba română, DETOX simbolizează o întreagă filosofie a unei vieți sănătoase, un curent educativ larg răspândit în Occident și care își face loc și la noi, cu pași repezi.

Detox nu înseamnă numai reacție la starea de rău, înseamnă și prevenire. Printr-o dietă bine gândită și un stil de viață echilibrat, contracarăm acțiunea factorilor toxici din mediul înconjurător super-urbanizat și poluat, specific societății moderne.

Vlăstarii sunt printre cele mai puternice resurse pe care le putem avea la îndemână în această luptă pentru sănătate. Iată ce scriu în descrierea evenimentului Cristina Drăghici și Alexandra Sandu, nutriționistele care au organizat atelierul:

„Un detox este întotdeauna bine venit, dar ce facem atunci când terminăm cura de sucuri și cum reintroducem mesele obișnuite în cotidian?

Noi îți propunem un detox în care una din mesele principale este o masă compusă din hrană solidă, iar restul meselor sunt lichide. Pentru că în jurul prânzului se strâng cele mai solicitante activități din zi și ai nevoie de energie, masa de prânz va fi una hrănitoare.

Nu doar enzimele din fructe și legume sunt importante, deseori uităm de importanța probioticelor naturale, la îndemâna oricui și de nutrienții din microplante.

Micile plante, vlăstarii, sunt încărcate cu o mulțime de nutrienți și nu sunt exploatate la adevărata lor putere.

De regulă, detoxurile sunt rezumate la sucuri din fructe și legume, însă noi ne-am gândit să le îmbinăm cu vlăstarii și probioticele și să le transformăm în mese lichide, adică în supe hrănitoare și o masă importantă care să conțină alimente ușor digerabile și sățioase.

Vei învăța singur să-ți prepari propriul detox la tine acasă folosindu-te de informațiile primite și de alimentele potrivite ție și vei primi un mini ghid cu ingrediente și rețete prețioase.

Vei afla care sunt cele 5 alimente top în detoxiferea organismului și cum își face corpul nostru propriul detox printr-un stil de viață adecvat.”

Desfășurarea evenimentului a fost pe măsura așteptărilor. Cristian Tudor, fondatorul și deținătorul Microgreens România, a prezentat microplantele și avantajele lor nutritive:

„Microgreens sunt o nouă categorie de legume sub forma unor plante tinere, comestibile, deja intrate în categoria de SUPERFOOD, datorită conținutului ridicat de substanțe benefice (minerale, vitamine etc.)”.

În continuare, Alexandra si Cristina au pregătit câteva preparate cu un puternic potențial DETOX și cun un conținut energetic ridicat, dintre care amintim sucul de Broccoli și supa detox cu borș de casă.

Vă invităm să vă bucurați de câteva imagini surprinse în timpul Atelierului și sperăm că la următoarea ediție veți participa și voi!