Despre Microplante

Microplantele

Microgreens – numele sub care sunt cunoscute microplantele pe plan internațional – sunt folosite atât pentru plating și decorațiuni gastronomice, cât și pentru aroma și aportul lor nutritiv deosebit.

Ce sunt?

Microplantele sunt o nouă categorie de legume sub forma unor plante tinere, comestibile, deja intrate în categoria de SUPERFOOD, datorită conținutului ridicat de substanțe benefice (minerale, vitamine, samd).

Vlăstarii (un alt nume sub care sunt cunoscute Microgreens) sunt plante aflate în primul stadiu de dezvoltare (tulpina și primele două frunze). Pe lângă concentrația mai mare de nutrienți, gustul și aroma sunt mult mai intense decât la plantele mature, ceea ce le face ideale pentru gastronomie.

Cum le cultivăm?

Toate microplantele și florile noastre sunt cultivate social responsabil. Acest lucru înseamnă că nu folosim nici pesticide, nici îngrășăminte chimice.

Plantele noastre sunt crescute în sol steril, conform standardelor de siguranță alimentară, astfel încât este exclusă orice contaminare.

Cum se folosesc?

Nutriție și diete detox

Rețete pentru bucătăria de acasă

Preparate culinare în restaurante

Pentru mai multe detalii vă recomandăm să citiți
Secțiunea FAQ – Întrebări frecvente

De ce ne apreciază clienții

Nutriție Microplante

Vlăstarii sunt folosiți în numeroase diete pentru alimentație sănătoasă!

Din ce în ce mai mulți nutriționiști includ microplantele în dietele lor, datorită conținutului ridicat de substanțe benefice (minerale, vitamine, samd).

Microplantele pot contribui decisiv la o viață sănătoasă.

Detox suc iarba grau

Microplantele au rezultate excelente în curele DETOX!

Un număr crescând de studii susțin impactul benefic al consumului de microplante în curele de detoxifiere.

De la eliminarea unor substanțe dăunătoare din organism, până la ameliorarea unor probleme medicale acute, Microgreens au devenit o componentă importantă în tratamentele naturiste.

Microgreens Romania

Microplantele de la Microgreens România au arome intense!

Datorită creșterii în condiții perfect naturale, aromele microplantelor sunt nealterate. Gustul este de peste 10 ori mai intens decât la o  plantă maturizată.

Sunt ideale atât pentru potențarea gustului celor mai rafinate preparate culinare, cât și pentru realizarea unor rețete în care joacă rolul principal – de exemplu salatele sau anumite garnituri.

Microgreens Romania

Microplantele noastre ajung la tine întotdeauna proaspete!

Plăntuțele sunt livrate în 24 ore de la expediere, spre deosebire de cele furnizate de distribuitorii din străinătate, de la care plantele ajung uneori după o săptămână de la plecarea de la fermă.

Microgreens Romania

Microplantele și florile noastre arată grozav în orice plating!

Selecționăm cu atenție plantele și le urmărim creșterea. Trimitem clienților doar exemplarele perfect dezvoltate, cu un aspect ireproșabil din punct de vedere estetic.