Cotlet de berbecuț în crustă de fistic - Chef Mehrzad Moghazeni

Preparatul de mai jos a fost realizat de Chef Mehrzad Moghazehi în cadrul atelierului Chefs & Microgreens.

Puteți afla mai multe despre Mehrzad de pe website-ul său – www.retetedetop.ro

Concept: Cotlete de berbecuț în crustă de fistic, salată de legume cu năut și mix de microplante, humus stropit cu pesto de microgreens.

Ideal pentru iubitorii de arome orientale. Poate fi servit atât la prânz cât și la o masă mai târzie a zilei.

Deși este un preparat spectaculos, veți vedea că nu este greu de realizat. Pesto-ul de microgreens dă o aromă aparte humusului, iar microplantele adăugate la salată aduc o savoare suplimentară.

 

Rețeta de Cotlete de berbecuț în crustă de fistic

COTLETE DE BERBECUȚ

Cotlete de berbecuț 400 g
Ulei de floarea soarelui – 30 ml
Unt – 20 g
Usturoi – 1 cățel
Cimbru – 1 crenguță
Muștar – 10 g
Fistic proaspăt măcinat – 40 g

Fasonăm cotletul de berbecuț.
Încingem uleiul în tigaie la foc mic, adăugăm cimbrul și usturoiul pentru aromatizarea uleiului.
Apoi dăm focul mic și brezăm bucățile de cotlet pe toate părțile timp de 2 minute în funcție de mărimea bucăților, adăugam untul și mai continuăm încă 2 minute.
Transferăm cotletele în cuptorul preîncălzit la 180 °C, le ținem între 3 și 6 minute.
După ce le scoatem din cuptor, le acoperim și le lăsăm la odihnit timp de 5 minute.
În ultima fază, ungem cotletele cu muștar cu ajutorul unei pensule și le tapetăm în fisticul măcinat.

HUMUS

Năut fiert – 200 g
Pastă de susan (tahina) – 20 g
Ulei de măsline – 30 ml
Usturoi – 2 g
Fresh de lămâie – 5 ml
Sare și piper alb
Gheață – 2-3 cuburi

Adăugăm toate ingredientele în bolul unui blender și blendăm până obținem un humus omogen și cremos.

SALATĂ DE LEGUME ȘI NĂUT

Microplante de floarea soarelui, năut și mazăre
Năut fiert – 50 g
Ardei gras galben – 20 g
Ardei gras verde – 20 g
Ardei gras roșu – 20 g
Fenicul proaspăt – 20 g
Ceapă roșie – 20 g
Ulei de măsline – 30 ml
Boabe rodie – 20 g
Fresh lime – 10 ml
Sare, mix de piper proaspăt măcinat și coriandru

Ardeii, ceapa roșie și feniculul le tocăm brunoise, amestecăm cu boabele de rodie, năut, ulei de măsline, fresh de lime și presăram cu sare și condimente… le amestecăm și în ultima fază adăugăm și microplantele. Recomandăm câte 3 fire de mazăre și năut și 10 fire de floarea soarelui.

PESTO MICROPLANTE

Busuioc – 1 ghivecel
Coriandru – 1 ghivecel
Caju – 10 g
Parmezan – 5 g
Usturoi – 2 g
Ulei floarea soarelui – 80 ml
Sare
Piper alb măcinat

Tăiem microplantele din ghivecel cu o foarfecă pentru alimente.
Punem toate ingredientele în bolul unui blender și blendăm până obținem un pesto omogen.

Vă recomandăm un montaj ca în fotografie, cu salata în mijlocul humusului. În orice caz, nu uitați să stropiți humusul cu pesto din microgreens. Combinația de gusturi și arome este încântătoare!