Burger vegetal cu vlăstari de linte și sos de caju

Rețeta de mai jos a fost elaborată și testată pentru voi de Floriana Gabriela Secui. Dacă doriți să aflați mai multe despre Floriana, vă recomandăm blogul ei – dolce far verde.
Puteți citi un articol interesant despre proprietățile nutritive ale vlăstarilor de linte aici:
 Sfatul Nutriționistului – Lintea

Rețeta de Burger vegetal cu vlăstari de linte și sos de caju

 

Ingrediente pentru un burger

  • 100g linte verde
  • o mână de vlăstari de linte
  • 100g quinoa albă
  • 1 ceapă mare
  • 4-5 căței usturoi
  • un morcov mic
  • 1 lingură semințe psyllium
  • 1 legatură mărar
  • 1 linguriță oregano uscat
  • 1 linguriță busuioc uscat

Preparare

  • Pasul 1: Se pune separat la fiert quinoa (20 min) și lintea verde(30min). Dacă le hidratăm cu o noapte înainte, timpul de fierbere va fi scurtat. Atât lintea cât și quinoa trebuie să se umfle să își dubleze volumul.
  • Pasul 2: După ce au fiert, cu un blender manual vertical mărunțim lintea până devine aproape o pastă.
  • Pasul 3: Dăm morcovul prin răzătoarea mică. Tăiem ceapa și usturoiul în cubulețe mici.
  • Pasul 4: Mixăm toate ingredientele. Adăugăm usturoiul, mărarul și vlăstarii de linte tăiați mărunt și toate condimentele. Le amestecăm bine bine împreună și cu tărâțele de psyllium care vor lega compoziția și începem să construim formele pentru chiftele.
  • Pasul 5: Frigem chifteluţele în tigaia de teflon pentru a nu se lipi şi pentru a nu folosi ulei. Chifteluţele de hamburger vor deveni foarte apetisante şi delicioase. Le frigem pe fiecare parte cam aproximativ 5-8 minute.
  • Pasul 5: Garnisim burgerul cu vlăstari de ridiche roșie și cu „muștar” făcut din caju și turmeric. Hidratăm caju-ul câteva ore, apoi îl introducem în blender alături de puțin turmeric, sare și o linguriță de ulei măsline. Blenduim până devine o pastă galbenă omogenă. Puteți adăuga și alte legume, pentru aspect. Noi am pus 2 felii de roșie.

Poftă bună!