Utilizarea și utilitatea microplantelor:
Pentru dish-ul meu am ales să fac un piure de mazăre, pe care, pentru a obține un gust proaspăt și o aromă intensă de mazăre tânără, l-am îmbogățit cu lăstari de mazăre.
Așadar, pe lângă nutrienții pe care îi au în forma lor raw (informații nutriționale aici) lăstarii m-au ajutat la desăvârșirea preparatului meu printr-un gust puternic și proaspăt, printr-o culoare de un verde intens și, nu în ultimul rând, au păstrat un aspect natural în farfurie.
Piureul de porumb a fost și el “potențat” de microplantele de porumb “yellow popcorn” pentru a obține o aromă proaspătă și un gust intens de porumb baby. În plan secund, yellow popcorn-ul a dat un plus de culoare și volum, aducând totodată armonia pe care o căutam în preparatul meu.
Am ales să închei preparatul meu într-o notă elegantă, proaspătă și rafinată în același timp, desăvârșindu-l cu petale de panseluțe comestibile, de culoare portocalie, care să ne ducă cu gândul la razele soarelui care încălzesc zilnic Terra!
Chef Cristian Dumitru